Time to ACT: Het basisboek voor professionals
Auteurs: Gijs Jansen & Tim Batink

"Voor zover ik weet is dit het eerste uitgebreide Nederlandse boek voor professionals op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is om meerdere redenen relevant, maar een van de belangrijkste redenen is dat ACT hulpverleners een andere manier biedt om evidence based te kunnen werken."
- Professor Steven C. Hayes, grondlegger van ACT -

Er zijn grote ontwikkelingen gaande in de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort ook tot deze stroming van de derde generatie gedragstherapie en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT leert je een zachtaardige houding aan te nemen t.o.v. alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. ACT bewijst dat wetenschap en spiritualiteit elkaar niet hoeven te bijten. Sterker nog, ze vullen elkaar perfect aan!

ACT is bruikbaar bij een veelheid aan psychische problemen in verschillende settings. ACT heeft bijvoorbeeld een prominente plek ingenomen bij de behandeling van chronische pijn en wordt succesvol gebruikt bij de behandeling van depressie en diverse angststoornissen.

Time to ACT! is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan. Na een korte introductie van de theorie, begint het boek met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk. Het boek is toegankelijk geschreven en er worden zoveel mogelijk praktisch toepasbare instructies gegeven. Klik hier voor de
inhoudsopgave van het boek.

Het boek bevat een stap-voor-stap-programma, dat speels is en gebruikmaakt van ruim 150 oefeningen en metaforen, die ondersteund worden door prachtige illustraties. Op de bijgeleverde dvdgeven de auteurs zelf duidelijke voorbeelden van technieken die binnen ACT gebruikt worden. Het laatste deel van het boek staat in het teken van diagnostiek. Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk onderbouwde wijze toe te passen.

Een boek alleen geeft je natuurlijk nog niet alle praktische tools die je nodig hebt. Daarom kun je via deze website allerlei extra's, hand-outs en achtergrondinformatie downloaden. Je hoeft dus geen kopieën te maken uit het boek, je krijgt alles wat je nodig hebt kant en klaar als printversie aangeleverd.


Aanvullende informatie:
Type: Paperback
ISBN: 9789058718259 (2e druk)
Auteurs: Gijs Jansen & Tim Batink
Illustrator: Roel Batink
Aantal pagina's: 450
Inclusief dvd.
Klik
hier om te bestellen.


Recensies:
Lees
hier de recensie van NDB / Biblion.
Lees 
hier de recensie van het NVGzP.
Lees
hier de recensie uit het Counseling Magazine.
Lees hier de recensie uit het Tijdschrift voor Vaktherapie.