Welkom!

Open content policy

Deze website is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Je vindt hier een grote hoeveelheid oefeningen, metaforen, hand-outs, artikelen en links naar websites, kortom: alles wat je zoekt om een idee te krijgen van de technieken die deze therapievorm te bieden heeft. Er wordt hier een zogenaamde open content policy gehanteerd, wat betekent dat we zoveel mogelijk materiaal vrij willen delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. Op deze manier hopen we een breder draagvlak te creëren voor ACT in Nederland en België.

Effecten van ACT

ACT leert je een zachtaardige houding aan te nemen t.o.v. alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. ACT is bruikbaar bij een veelheid aan psychische problemen, in verschillende settings. ACT heeft bijvoorbeeld een prominente plek ingenomen bij de behandeling van chronische pijn, en wordt succesvol gebruikt bij de behandeling van depressie en diverse angststoornissen. ACT is ook als trainingsvorm zeer goed bruikbaar voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Het boek: Time to ACT

Dit platform is ontwikkeld ter ondersteuning van het gelijknamige boek Time to ACT! Het basisboek voor professionals van Gijs Jansen en Tim Batink (reeds in 3e druk!). We wensen je heel veel plezier met het boek, de oefeningen en vooral: met je eigen, persoonlijke ervaringen op basis van dit ontwapenende, bevrijdende gedachtegoed.

Verdere verdieping in ACT

Wil je je verder verdiepen in ACT? In samenwerking met SeeTrue hebben we een training ontwikkeld voor mensen die meer persoonlijke verdieping nastreven op basis van ACT. Daarnaast geven wij een 6-daagse opleiding in ACT voor hulpverleners. Deze is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen, waaronder het NIP en de VGCt. In de opleiding leer je stap voor stap hoe je ACT als professional kunt toepassen, of je nu psycholoog bent, coach, of bijvoorbeeld fysiotherapeut. Er is inmiddels ook een 5-daagse vervolgopleiding beschikbaar.